novo

Radionica na temu rodne ravnopravnosti i pravne pismenosti

U utorak, 24. oktobra, u Gimnaziji je održana radionica na temu rodne ravnopravnosti i poimanja pravne pismenosti kod mladih, u sklopu ciklusa radionica „Rodno je srodno“.
Radionicu su održale Sanja Crvenica, Jelena Srdanović i Bojana Žugić, ekspertkinje iz navedenih oblasti, koje su se potrudile da prisutnima na interaktivan način predstave ovu tematiku.

Aktivno učešće u radionici, zajedno sa profesoricama Biserom Bulut, Jelenom Vuković i Adisom Malagić, uzeli su učenici prvog, trećeg i četvrtog razreda koji izučavaju predmete Građansko obrazovanje, Sociologija kulture i Pojedinac u grupi. Svi učesnici su dobili sertifikate.
Ovaj događaj se realizuje u okviru projekta #MovingForward, koji za cilj ima unapređenje znanja i kompetencija ranjivih kategorija društva u oblastima rodne ravnopravnosti i pravne pismenosti, kroz njihovu jasnu participaciju tokom cijelog perioda realizacije. Ciljna grupa su mladi (posebno žene) koji dolaze iz ruralnih područja, marginalizovane grupe i pripadnici romske populacije uzrasta od 15 do 30 godina, koji se često suočavaju sa nekim vidom diskriminacije (socijalnom, ekonomskom, obrazovnom i sl.) u formalnim i neformalnim strukturama donošenja odluka.
Implementacijom projekta i planiranih aktivnosti najmanje 120 mladih ljudi pronaći će svoje mjesto u procesu kreiranja rješenja za mapirane probleme.

Program „Podržani = Osnaženi“ (FSTP – For Support To emPowerment) realizuje Fond za aktivno građanstvo – FAКT, u partnerstvu sa Zakladom za razvoj lokalne zajednice „Slagalica“ iz Hrvatske, a uz finansijsku podršku Evropske Unije i kofinansiranje od strane Ministarstva javne uprave.

Facebook Gimnazija Tanasije Pejatović

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: