novo

Rudar počeo zimske pripreme, već krenuli u Medulin

Tiho i bez velike pompe fudaleri Rudara počeli su pripreme za nastavak sezone. Istina je da je bilo dileme da li će uopšte nastaviti sa takmičenjem, ali kao sada stvari stoje tim iz Pljevlja se ne predaje i nastavlja borbu za opstanak u elitnom rangu crnogorskog fudbala. Odmah nakon prozivke igrači su počeli sa pakovanjem kofera kako bi krenuli ka Hrvatskoj, tačnije ka istarskom gradiću Medulinu gdje će učestvovati na 10. jubilarnom Arena kupu koji se igra pod pokroviteljstvom UEFA. Tamo će Pljevljaci odigrati četiri utakmice. Već 10. januara protivnik Rudara biće Lokomotiva iz Zagreba, 13. januara Pljevljaci će odmjeriti snage sa ekipom Slaven Belupo iz Koprivnice, a 16. januara sa austrijskim Kapfembergom. U zavisnosti od plasmana poslednju utakmicu u Medulinu igraće 19. ili 20. januara. Za sada je sigurno da sa timom neće krenuti Aleksandar Milić koji karijeru nastavlja u Moldaviji, Stefan Radojičić kome je istekao ugovor i u potrazi je za novim klubom, kao i Marko Brnović kome je istekla pozajmica iz Parizana. Umjesto njih tu su četiri nova igrača. Nemanja Kartal ponovo se vratio u matični klub, a iz Internacionala u Rudar je došao odbrambeni igrač Nikola Ukšanović, iz Mornara stigao je japanski vezista Lorio Jokamoto, u Medulinu Rudar će se priključiti Španac Luis Morciljo koji će pokušati da se nametne treneru Nedeljku Vlahoviću, a ukoliko ne uspije sa njim neće biti potpisan ugovor. Kako je rekao trener Vlahović trenutno se razgovara sa četiri igrača, ali nije želio da otkriva imena, već je rekao da se radi o iskusnim igračima koji će, ukoliko se dogovore, biti prava pojačanja. Na samom početku predsjednik Rudara Miloš Radanović istakao je da je primarni cilj opstanak.

Da pokušamo da ostanemo u ligi bez baraža, ali i da uđemo u finale kupa, a tada su šanse 50 na prema 50 posto i pokušamo da se domognemo evropskom takmičenja. Međutim znamo šta nam je primarni cilj, a to je ostanak u ligi, kazao je Radnović.

Trener Nedeljko Vlahović poželio je igračima sreće tokom prirema i istakao da će tokom prirema svi imati jednak tretman.

Čekaju nas utakmice sa kvalitenim protivnicima, a rezultat neće biti u prvom planu. Cilj je da se što bolje pripremimo, a na tim utakmicama pokušaću da podijelim minutažu tako da svi dobijete šansu da se nametnete. Većinu ovdje znam i znam koliko možete. Nadam se da ste iskoristili pauzu na pravi način, pridržavali se plana koji sam vam poslao i da ćete tokom priprema pokazati jedan novi kvalitet, rekao je Vlahović.

Stručni štab je ostao u istom sastavu, pa će pored Vlahovića i Radanovića sa ekipom raditi Ivan Fatić, Nikola Sekulić i Edin Hadžiosmanović. O administraciji vodiće računa Muhamed Gerina, a sa ekipom je u Medulin krenuo i fizoterapeut Boris Ćurčić. Nakon završetka priprema u Medulinu u zavisnosti od vremenskih uslova znaće se gdje će Rudar nastaviti sa pripremama, a želja svih u klubu je da se vrate u Pljevlja gdje bi se spremali za prvu utakmicu u proljećnjem dijelu prvenstva protiv Jedinstva u Bijelom Polju 17. februara.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: