novo

Rudar u polufinalu kupa

ČETVRTFINALE KUPA ZA RUKOMETAŠE

Berane 1949-Rudar 27:31 (13:14)

S.C. „Berane„. Gledalaca oko 400. Sudije Bogdan Kaluđerović i Ivan Vujačić (Cetinje). Sedmerci Berane 1949 2(2), Rudar 4(4). Isključenja Berane 1949 10 minuta, Rudar 10 minuta.

BERANE: A. Kastratović šest odbrana i jadan gol, Popović osam odbrana, Došljak, Đuričanin, M. Kastratović, Bucković, Lutovac, Joksimović 8, Dragović, Femić, Babović 4(2), Varagić 3, Folić 8, Kukalj, Jelić.

RUDAR: Čolović 14 odbrana, Anđelić, Gazdić 2(1) Radovanović 1, Vuković 9(2), Matović 5, Jokić 5(1), Stojanović, Ćuzović 2, Racković 7, Vukas, Knežević.

Nakon velike, rovovske borbe, Rudar se plasirao u polufinale Kupa. Krajnji rezultat ne govori tako, ali Rudar je do pobjede došao teško, najviše zahvaljujući borbenoj igri srčanošću i boljom igrom u poslednjih pet minuta meča. Takođe gosti su imali više raspoloženih igrača, a jedan od faktora koji je bio na strani Rudara je fizička pripremljenost.

U prvom poluvremenu jedna i druga ekipa smjenjivale su se u vođstvu, ali niko nije imao veću prednost od dva gola slično je bilo u drugom poluvremenu, ali od 50. minuta. Tada je Rudar ubacio u veću brzinu i stigao prednost domaćina. Gosti su do 55. minuta stekli dva gola prednosti, a kasnije povećali razliku i ušli u mirnu završnicu. Kod Rudara Nemanja Vuković i Filip Racković bili su najefikasniji, dok su u ekipi Berana 1949 najefikasniji bili Danilo Joksimović i Đorđe Folić.

Na kraju moglo je doći do većeg incidenta kada je pomenuti Joksimović, koji očigledno nije umio sportski da podnese poraz, nasrnuo na Andriju Jokića. Međutim brzom reakcijom ljudiniz dva prijateljska kluba scmve se brzo smirilo

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: