novo

Uspješno realizovana još jedna sezona edukacije učenika

Predavanjem u beranskoj osnovnoj školi „Vukašin Radunović“, Poreska uprava Crne Gore uspješno je i tokom ove školske godine realizovala projekat „Edukacija učenika osnovnih i srednjih škola o porezima i poreskom sistemu CG“. Tokom nastavne 2023/24, susreti sa đacima završnih razreda organizovani su u više crnogorskih gradova: Kotor – Gimnazija, Plužine – Obrazovni centar, gdje su upriličena predavanja i za osnovce i za srednjoškolce, Sutomore – OŠ „Kekec“, Bar – OŠ „Meksiko“,  Pljevlja – OŠ „Ristan Pavlović“, Budva – „Druga osnovna škola“, Bijelo Polje – OŠ „Aleksa Bećo Đilas“ i Gimnazija „Miloje Dobrašinović“ , Stari Bar – OŠ „Srbija“ i Žabljak –  OŠ „Dušan Obradović“.

Uspješno realizovana još jedna sezona edukacije učenika

Projekat se sprovodi uz saglasnost Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija Crne Gore i Zavoda za školstvo CG. Poreska uprava Crne Gore navedeni Projekat realizuje od 2014.godine i do sada je edukacijom obuhvaćeno oko 9.200 učenika iz 172 osnovne i srednje škole.

Predavanja su prilagođena i upodobljena uzrastu i dobu učenika završnih razreda osnovnih i srednjih škola i prvenstveno imaju za cilj upoznavanje sa osnovnim pojmovima u vezi sa porezima i fiskalnim računima.

Uspješno realizovana još jedna sezona edukacije učenika

Kroz dosadašnju praksu, nameće se zaključak da je Projekat izuzetno dobro prihvaćen, kako od strane učenika i nastavnog osoblja, tako i od strane nadležnog Ministarstva i Zavoda za školstvo, koji su i za ovu školsku godinu dali pozitivno mišljenje o potrebi nastavka realizacije ovog vida edukacije.

 Projekat „Edukacija učenika osnovnih i srednjih škola o porezima i poreskom sistemu CG“, biće nastavljen  u septembru, odnosno sa početkom nove školske godine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: