Kreće Mundobasket, mečevi Crne Gore na Televiziji Vijesti

Najbolje košarkaške selekcije od 25. avgusta do 10. septembra 19. put igraće na Mundobasketu

Prvi put će se Svjetsko prvenstvo održati u više država, domaćini su Japan, Filipini i Indonezija, prvi put u završnici neće biti reprezentacije zemlje domaćina (Indonezija se nije kvalifikovala), a drugi put će na šampionatu učestvovati 32 selekcije.

Nacionalni timovi su podijeljeni u osam grupa sa po četiri tima. U drugu fazu plasiraće se po dvije najbolje selekcije, koje će formirati nove četiri grupe takođe sa po četiri ekipe.

Iz tih grupa, dvije najbolje idu u četvrtfinale, kada počinje i nokaut sistem.

Titulu osvojenu 2019. brani Španija, koja je u finalu bila bolja od Argentine, a koja se nije kvalifikovala za ovogodišnje prvenstvo. Treća je bila Francuska.Drugi put zaredom na Mundobasketu će igrati reprezentacija Crne Gore.

Plasmanom na prethodni šampionat u Kini, Crna Gora je postala najmanja zemlja čiji je nacionalni tim došao u završnicu, tu “titulu” sada nosi selekcija Zelenortskih Ostrva.

Crna Gora je debitantski nastup završila na 25. mjestu, sa skorom od jedne pobjede i četiri poraza. U grupi je izgubila od Grčke, Novog Zelanda i Brazila, da bi u utakmicama za plasman od 17. do 32. pozicije poražena od Turske, a bila bolja od Japana.

“Crveni” će na ovom Mundobasketu igrati u grupi D, u Manili, u kojoj su Litvanija, Meksiko i Egipat.

Prvi je 25. avgusta u 10.45 protiv Meksika, drugi dva dana kasnije u istom terminu protiv Egipta, a posljednji 29. avgusta u 14 i 30 protiv Litvanije.

Ukoliko osvoji jedno od prva dva mjesta, tim koji vodi Boško Radović u drugoj fazi igraće sa ekipama iz grupe C – moguć je, dakle, duel sa selekcijom SAD, te sa Grčkom, Novim Zelandom i Jordanom.

TV Vijesti će prenositi sve mečeve našeg tima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: