Magična azbuka -M.Dragaš

Rođen u Sloveniji a vuče porijeklo iz Kruševa, vođen idejom o očuvanju ćirilice, kao pisma, Mišo Dragaš je došao na ideju da na kreativan način probudi maštu, volju i želju za učenjem i pravilnim pisanjem azbuke, kod najmlađih .

Magična azbuka je idejni projekat mladog Dragaša. Osmišljen je od sveske za pravilno pisanje slova i brojeva udubljenjima, magične olovke sa 10 punjenja, silikonskog držača olovke kao i slagalice azbuke od 24 dijela.U svesci se nalaze utisnuta slova i brojevi čije vođice vode ruku u cilju pravilnijeg pisanja djeteta.

Magično mastilo isparava za 20 minuta i pisanje može biti ponavljano i vježbano iznova i iznova.

Vizija Magične azbuke da djeca od 3-9 godina kroz igru, na potpuno nov i kreativan način, opušteno savladaju pisanje ćeriličnog pisma.Dragaš ne ostaje dužan zavičaju pa je kroz saradnju sa NVO „Kišobran za sunce“ svoju donaciju Magične azbuke 2020. godine usmjerio JU Vrtiću „Eko bajka“ Pljevlja, gdje je prvi put u Crnoj Gori promovisao svoj projekat. Magična azbuka se našla i u Vrtiću „Školigrica Leptirić“, dospjela je u ruke najmlađih likovnjaka u školi crtanja i slikanja na Manifestaciji „Pljevaljsko likovno kulturno ljeto 2022“.

Zapažen humanitarni rad mladog Dragaša vidan je i transparentan kako u Pljevljima i Crnoj Gori tako i Srbiji i mnogim zemljama bivše Jugoslavije .Ostvarena saradnja sa Kulturnim Centrom „Patrijarh Varnava“ – Pljevlja još je jedna od adresa na kojoj Dragaš nastavlja da širi mrežu Magična azbuka.Pohvale za Magičnu azbuku stižu od roditelja djece koja su bila u prilici da se do sada sretnu sa, može se već slobodno reći, učilom koje sve više nalazi primjenu kako kod predškolske tako i školske djece.Kulturni centar „Patrijarh Varnava“ -Pljevlja je adresa na kojoj se vaše dijete možete sresti sa Magičnom azbukom i uvjeriti se u njene edukativne mogućnosti.

Kako kaže mladi Dragaš: „Pravi potez bi bio kada bi u ovom trenutku Magična azbuka ušla kao učilo u pljevaljske škole i vrtiće koje prepoznaju značaj pravinog pisanja“.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: