novo

Novo dječije igralište u dvorištu OŠ „Boško Buha“

Opština Pljevlja nastavlja višegodišnju praksu izdvajanja sredstava iz opštinskog budžeta za postavljanje novih dječijih igrališta u gradskoj sredini.

Tako se ovih dana izvode radovi na ugradnji dječijeg igrališta na travnatom prostoru između školske zgrade i vrtića. Dječije igralište još nije pušteno u upotrebu, iako je fiksiran dječiji mobilijar za podlogu. Trebalo bi svakako riješiti pitanje odgovarajuće podloge oko postavljenih dijelova mobilijara, makar u vidu obnavljanja travnate površine.

Radove izvodi građevinska grupa lokalnog preduzeća „Čistoća“, koja je i ranijih godina veoma uspješno izvodila radove na postavljanju dječijih igrališta u gradu.

Istovremeno radnici su već odradili i početne zemljane i betonske radove oko postavljanja elektronske rampe na ulazu u školsko dvorište, koja će spriječiti neovlašćen ulazak motornih vozila u školsko dvorište i na taj način povećati bezbjednost učenika.

Prema nekim najavama planira se i postavljanje rasvjete u dijelu školskog igrališta, što bi omogućilo bavljenje sportom u večernjim časovima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: