novo

Obilježen Dan osoba sa cerebralnom paralizom

Povodom Dana osoba sa cerebralnom paralizom JU Dnevni centar Pljevlja i NVU „Zračak nade“ organizovali su sportske igre u kojima su im se pridružili drugari iz Fudbalskog kluba Breznica, odjeljenje Zdravstveni tehničar iz Srednje stručne škole i volonteri.

„Sportske igre nisu bile takmičarskog karaktera jer smo danas svi bili jedan zeleni tim. Zelena boja kao zaštitna boja osoba sa cerebralnom paralizom je boja rasta i obnove, označava čvrstoću i upornost, podstiče ljubav prema porodici i prirodi“, navode iz pljevaljskog Dnevnog centra.

Ističu da su uživali u druženju i brojnim igrama, podsjetili se koliko su značajne fizičke aktivnosti i poslali poruku podrške svim drugarima sa cerebralnom paralizom.

Nakon toga, u sklopu aktivnosti vezanih za obilježavanje Dječije nedelje, djeca i mladi iz JU Dnevni centar Pljevlja i NVU „Zračak nade“ družili su se sa najmlađim sugrađanima na trgu 13. jul u Pljevljima, gdje je organizovana žurka za najmlađe i sportske igre.

Iz ovih ustanova zahvalili su Sekretarijatu za kulturu, socijalna i druga pitanja na organizaciji aktivnosti koje su izmamile osmjehe svih prisutnih mališana.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: