novo

Odbojkašice Rudara počele pripreme

Odbojkašice Rudara počele su pripreme za novu sezonu. Kao i ranijih godina prve kontrolne utakmice odigrale su na turniru u Goraždu.

Odbojkašice AOK “Rudar ” učesvovale su na petom međunarodnom odbojkaškom turniru u Goraždu, na kome su osvojile četvrto mjesto. Prvu utakmicu, odigrale su protiv Goražda i lagano izgubile prvi set. Međutim u drugom setu ispustile su priliku da naprave preokret. Rudar je kod rezultata 24:23 propustio meč loptu, najviše zahvaljujući neiskustvu.

U drugoj utakmici za treće mjesto, Jedinstvo iz Užica povelo je sa 2:0 u setovima . Međutim kao da su tek tada djevojke iz Pljevalja počele da igraju i treći set riješile u svoju orist 25:21. U četvrtom setu pružile su još bolju igru, a ono što može da raduje je da su duge poene rješavale u svoju korist. Rudar je ima snage za preokret, ali ne i da se izbori sa sudijskim greškama . Rudar je poveo sa 9:5, ali Užičanke su uspjele da uhvate priključak, ali i da kod rezultata 14:12, preokrenu set u svoju korist.

Pehare kapitenkama prvoplasirane i drugoplasirane ekipe uručio je Nihad Živojević, član uprave Odbojkaškog kluba Goražde koji je tradicionalno bio uspješan organizator i domaćin.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: