novo

Opština Pljevlja donirala sredstva za rekonstrukciju kabineta u Osnovnoj školi „Salko Aljković“

Predsjednik opštine Pljevlja Igor Golubović boravio je u posjeti Osnovnoj školi „Salko Aljković“ i tom prilikom sa v.d. direktoricom škole, Milicom Rondović obišao prostorije kabineta koji je donacijom Opštine rekonstruisan.

Direktorica Milica Rondović uručila je zahvalnicu predsjedniku Opštine, ističući značaj donacije lokalne uprave, koja je došla u pravom trenutku kako bi početak školske godine učenici, a i nastavno osoblje počeli u znatno boljim uslovima.

„Kao vaspitno-obrazovna ustanova trudimo se da svojim učenicima pružimo što bolje uslove rada. Za realizaciju mnogih programa potrebna su nam značajna materijalna sredstva koja nismo u mogućnosti da obezbijedimo kroz naše redovne aktivnosti, tako da donacije šire društvene zajednice su od velike vrijednosti i doprinose kvalitetnijem učeničkom obrazovanju, vaspitanju i unapređenju socijalnog ambijenta“, istakla je direktorica Rondović.

Predsjednik Opštine Igor Golubović je istakao da svaka obrazovna ustanova u Opštini Pljevlja ima pouzdanog partnera i prijatelja za realizaciju projekata od opšteg društvenog značaja, a prije svega onih na polju obrazovanja, smatrajući da je ulaganje u djecu prava investicija u budućnost. Svaka donacija usmjerena u školstvo je ulaganje u bolju i kvalitetniju budućnost Pljevalja.

Takođe, predsjednik Golubović je, za sledeću budžetsku godinu, najavio značajna izdavajanja za ovakve i slične projekte, gdje će sve obrazovno-vaspitne ustanove sa teritorije grada moći da konkurišu za realizaciju istih, a koji se odnose na poboljšanje uslova rada, kao učenika tako i nastavnog kadra.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: