novo

OŠ „Radoje Tošić “ na Srdanovom Grobu organizovala niz aktivnosti

I ovog utorka su razredne starješine VI, VII, VIII i IX razreda održali zajednički čas Odjeljenske zajednice. Današnja tema je bila ,,Timski rad“. Magistar fizičke kulture Edin Hadžiosmanović, profesorica crnogorskog-srpskog, bosanskog i hrvatskog jezika i književnosti Branka Vuković, profesorica istorije i geografije Ružica Gogić i profesorica engleskog jezika Snežana Tešović su na zanimljiv način kroz različite aktivnosti, predstavili učenicima ovu temu. Času je takođe prisustvovala i direktorica naše škole Sandra Ljubojević.

Na pitanje “Šta za tebe znači timski rad?“ odgovori su se nizali jedni za drugim, tako da se školska tabla pretvorila u mapu uma. Nakon toga su učenici dobili jedan poster u vidu slagalice sa zadatkom da pročitaju po jednu rečenicu (izreku ili misao) iz date slagalice i da je obrazlože. Mnogo interesantnih i poučnih stvari su učenici saznali iz te slagalice, a pored ostalih su uočili veliku važnost zajedništva.

Povezujući glavne osobine timskog rada: komunikaciju, saradnju, povjerenje, poštovanje i odgovornost, učenici su izveli svoju definiciju koja glasi: ,,Timski rad je kada grupa učenika radi zajedno kako bi postigla opšti cilj“.Došlo je i vrijeme za primjenu naučenog u praksi, učenici su podjeljeni u dva tima sa zadatkom da naprave kulu od karata i kulu od plastičnih čaša.

Oba tima su uspješno obavili svoj zadatak, poštujući pravila timskog rada i stvarajući povjerenje među učenicima i timski duh, tako da su svi učenici dobili sertifikat za izuzetan doprinos timskom radu. Na kraju časa, oni su se ukratko osvrnuli na sve što su naučili, a od nastavnika su dobili povratnu informaciju za kompletan rad i zalaganje u timu.

Direktorica škole je pohvalila zajednički rad učenika i nastavnika radujući se i budućoj saradnji, sve u cilju postizanja što boljih rezultata naših učenika i podizanja kvaliteta nastave na viši nivo.

Facebook Osnovna skola Radoje Tosic

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: