novo

Pljevljak Dino Jonuz najbolji student Pomorskog fakulteta

“Velika je čast biti odabran za najboljeg studenta svog fakulteta, a ova nagrada predstavlja potvrdu mog dosadašnjeg rada i posvećenosti da neprestano radim na sebi i svom profesionalnom usavršavanju”, riječi su Dina Jonuza (9.78), najboljeg studenta Pomorskog fakulteta Kotor za studijsku 2021/22. godinu.

Za postizanje navedenog uspjeha, kako objašnjava, potrebna je dobra organizacija i usklađenost obaveza i vremena. “Veoma je bitno redovno izvršavati svoje obaveze, a uloženo vrijeme i  energija u sticanje znanja i sopstveno usavršavanje ne doživljavam kao bilo kakvo odricanje”.

Dino smatra da je pandemija virusa COVID-19 znatno redukovala aktivnosti na fakultetu, pogotovo one vezane za plovidbenu praksu na nekom od brodova i praktičnu nastavu.

“Želio bih posebno da istaknem veliki trud i posvećenost predavača na Fakultetu koji su dali svoj maksimum da bi studentima pomogli u sticanju određenih znanja i vještina u veoma otežanim uslovima. Posebno bih se zahvalio prof. dr Tatijani Dlabač, voditeljici studijskog programa Pomorska elektrotehnika i prodekanici za inovacije”, dodao je on.

Kada je riječ o budućim planovima, Dino kaže da bi volio da, u periodu između 4. i 5. godine, odradi plovidbenu praksu na nekoj renomiranoj brodskoj kompaniji kako bi, kaže student, stekao nephodna praktična znanja i vještine iz oblasti pomorske elektrotehnike koje bi primjenio u završnoj godini master studija.

“Planiram da nastavim master studije na svom fakultetu, modul Brodsko inženjerstvo. Takođe mi je želja da jedan semestar master studija završim u inostranstvu kroz međunarodnu razmjenu studenata”, rekao je Dino.

“Budućim studentima, koji vole more, pomorstvo i izazove vezane za plovidbu i more preporučujem Pomorski fakultet u Kotoru, a posebno za one koji žele da steknu inženjerska znanja, prmjenjena na složene brodske sisteme, smjer Pomorska elektrotehnika”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: