novo

Podrska FIFA Fondacije za FK Breznicu Pljevlja

Podrska FIFA Fondacije za FK Breznicu Pljevlja

Džaba razne opstrukcije za naš klub tokom priprema za UEFA Ligu šampiona za djevojke. Teško je zaustaviti najbolji projekat i sportsku priču regiona.

“Fudbal i prijateljstvo za zdravu i sretnu djecu” je projekat koji FK Breznica realizuje uz financijsku podršku FIFA fondacije. Ponosni smo što smo prvi klub/sportska organizacija u Crnoj Gori i među prvima u regionu, koji je dio FIFA Foundation programa za podršku zajednicama (FIFA Foundation Community Programme-supported organisation).Cilj projekta je promovisanje zdravih stilova života i zalaganje za zaštitu ljudskih prava i uključivanje ugroženih i ranjivih grupa. Kroz aktivnosti projekta populariziramo odgovorno ponašanje i zdrave životne navike, edukujemo djecu o važnosti zdravog načina života i edukujemo trenere i volontere kako organizovati inkluzivne i zabavne aktivnosti te održati ucestovanje i interes djece.

Djevojke i dječaci, treneri i trenerice, zajedno učestvuju u aktivnostima, jer je rodna ravnopravnost jedan od naših prioriteta. Djecu u Pljevljima i okolnim selima, koja nemaju mogućnosti da kvalitetno iskoriste slobodno vrijeme, uključujemo u naše aktivnosti i podstičemo i motivišemo da se bave sportom, bez obzira na talenat, fizičku spremnost, godine, pol, vjersku, etičku i drugu pripadnost, saopšteno je iz Breznice.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: