Podrška razvoju sporta kroz sportske naknade

Potpisivanje ugovora za pet dobitnika sportskih naknada koje se dodjeljuju iz sredstava budžeta Opštine Pljevlja, upriličeno je danas, a sportiste je, u svom Kabinetu ugostio predsjednik Opštine Pljevlja Igor Golubović i predstavnici Sekretarijata za društvene djelatnosti.

Sportisti i sportistkinje koji su stekli status reprezentativaca Crne Gore, a imaju prebivalište i članovi su sportskih organizacija registrovanih na teritoriji Opštine Pljevlja, sportsku naknadu koristiće u mjesečnim anuitetima, počev od potpisivanja Ugovora, u trajanju od 12 mjeseci.

U  kadetskoj konkurenciji naknada od 36,00 eura na mjesečnom nivou je dodijeljena Teodori Leovac – članici Odbojkaškog kluba „Rudar“;

U  juniorskoj konkurenciji sportske naknade u iznosu od po 54,00 eura na mjesečnom nivou dodijeljene su Majdi Čakar – članici Odbojkaškog kluba „Rudar“ i Ervinu Heliću – članu Fudbalskog kluba „Rudar“;

Sportske naknade za seniorsku konkurenciju u iznosu od po 90,00 eura dodijeljene su Aliji Selmanoviću – članu Kik boks kluba „Pljevlja“ i Eldaru Salihoviću – članu Skijaškog kluba „Rudar“.

Predsjednik Golubović pozdravio je nagrađene sportiste izrazivši zadovoljstvo što Opština Pljevlja dugi niz godina prepoznaje značaj razvoja i podrške amaterskom sportu, uz nadu da će se, u okviru mogućeg, budžetska sredstva za ovu namjenu u budućem periodu povećavati.

Javnim konkursom bilo je predviđeno da se raspodjeli osam sportskih naknada i to po dvije u pionirskoj, kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj konkurenciji, a imajući u vidu da u 2020. godini zbog epidemije korona virusa veliki broj takmičenja na klubskom i na reprezentativnom nivou nije održan, donijeta je Odluka o dodjeli pet sportskih naknada za 2021. godinu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: