novo

Sada i zvanično: Besplatna vožnja autobusima od 11. do 30. septembra

Osnovci i srednjoškolci ne moraju da plaćaju prevoz do kraja školske godine

Sve linije autobusa gradskog preduzeća “Putevi” biće besplatne za građane u periodu od 11. do 30. septembra, dok će osnovci i srednjoškolci koji su iskoristili pravo podnošenjem zahtjeva – imati besplatan prevoz do kraja školske godine, odnosno 30. juna 2024. godine, saopšteno je danas zvanično iz Glavnog grada.

Svi korisnici koji su već kupili mjesečne karte za septembar, moći će ovo pravo da koriste u istom periodu narednog mjeseca, a dovoljno je da se jave na šalter “Puteva” sa kupljenom mjesečnom kartom.

– Takođe, u prethodnom periodu Sekreterijat za saobraćaj i gradsko preduzeće „Putevi” d.o.o, koje upravlja prevozom putnika u linijskom prevozu su shodno planu i programu linija, ali i zahtjevima građana radili na širenju saobraćajne mreže, te uveli nove linije:

L-15 od Starog aerodroma prema Marezi,

L- 16 od Trga golootočkih žrtava prema Dahni,

L- 53 od Bera do Moskovske ulice i one će ići na vremenski period od 20, odnosno 30 minuta.

Takođe, uvedene su i linije koje će ići na sat vremena:

L-23 od Trga golootočkih žrtava ka Veljem brdu i

L-30 od Autobuske stanice do Kuće Rakića – kazao je v.d. sekretara za saobraćaj Ninoslav Kaluđerović.

Kako je istakao Kaluđerović, po važećem planu postoje određene linije koje će na zahtjev građana tokom septembra biti produžene, sa određivanjem novih autobuskih stajališta.

– Glavni grad će, osim rada na unapređenju javnog prevoza, posebnu pažnju posvetiti i podizanju svijesti građana o prednostima korišćenja autobusa, ali i alternativnih vidova saobraćaja. Osim besplatnih linija autobusima “Puteva”, biće organizovane brojne aktivnosti na ovu temu, a povodom Evropske nedelje mobilnosti koja je svake godine obilježava od 16. do 22. septembra – najavljeeno je iz gradske uprave.Podsjećamo, iz Glavnog grada su ranije najavili da će prevoz autobusom u Podgorici biti besplatan za sve građane od 4. septembra do kraja mjeseca. Stoga, građani koji koriste gradski prevoz bili su iznenađeni kada ih je u autobusu dočekao vozač sa kartama koje su se naplaćivale.Iz Glavnog grada su tada rekli da je za realizaciji ove akcije moralo da prethodi “preduzimanje niza formalno – pravnih koraka”, zbog čega je određeno da besplatan prevoz bude dostupan korisnicima od 11. septembra.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: