novo

Takmičenje u lovnom streljaštvu – Memorijal “Vukosav Aba Abazović” 2024 na strelištu “Ivanovo Polje”

Obavještavamo takmičare, članove lovačkih društava, organizacija i javnih preduzeća za uzgoj, zaštitu i lov divljači – članica Lovačkog saveza Crne Gore da će se takmičenje u lovnom streljaštvu – Memorijal “Vukosav Aba Abazović” 2024 održati u Pljevljima, na strelištu “Ivanovo Polje”, u subotu 4. maja 2024 godine, sa početkom u 9 časova.

Takmičari će gađati nepokretnu metu divljeg vepra na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom i na 100 metara stojeći u disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom što je definisano Zakonom o divljači i lovstvu i Pravilnikom lovnom streljaštvu. Takmičenje će se održati po kategorijama: juniori, seniori i veterani. Disciplina 300 metara ležeći posebno će se bodovati i u ovoj disciplini mogu učestvovati svi takmičari. Za disciplinu 300 metara koristitiće se isključivo isti lovački karabini sa kojim su predhodno takmičari učestvovali na 100 i 200 metara, samo će biti moguće koristiti uveličanje na optičkom nišanu po slobodnom izboru.

Takođe nakon završenog takmičenja održaće se polaganje lovačkog ispita u prostorijama lovačkod doma na Ivanovom Polju. Stoga pozivamo sve zainteresovane kandidate da se prijave na vrijeme i izmire pravno administrativne obaveze.

Za sva dodatna uputstva o polaganju lovačkog ispita možete kontaktirati našeg sekretara Vuka Zukovića na broj telefona: 068/815-636.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: