novo

TAKMIČENJE ZA NAJBOLJU PRIPREMU ZA ČAS – Kampanja “Manje otpada” (Litter Less Plus)

Fondacija za životnu sredinu (FEE) u okviru kampanje “Manje otpada” (Litter Less Plus) poziva nastavnike Eko škola, LEAF i YRE mreža, da učestvuju u takmičenju za najbolju Pripremu za čas (Lesson Plan Competition), i na taj način promovišu aktivno učenje na temu zagađenja.

Potrebno je da svaki nastavnik dostavi najmanje jednu, a najviše pet priprema za čas (sasvim novih ili već pripremljenih za postojeće aktivnosti), nakon čega ćemo na nacionalnom nivou odabrati tri najbolje i proslijediti ih Fondaciji.

Rok za dostavljanje priprema je 31. avgust 2023.Priprema za čas treba da bude na engleskom jeziku, da sadrži naznačenu starosnu dob učenika i/ili razred koji pohađaju, nastavna sredstva (udžbenici, Internet, alatke…) i fotografije i ostali vizuelni materijal.

Pripreme za čas treba da obrađuju neku od sljedećih tema:

Smanjenje smeća i otpada

Odgovorna proizvodnja i potrošnja

Nevidljivi zagađivači

Cirkularna ekonomija

Četiri najbolje pripreme za čas Fondacija za životnu sredinu (FEE) će nagraditi novčanom nagradom i promovisati na međunarodnom nivou.

Na sljedećem linku možete naći sve potrebne informacije o nagradama, procedurama za procjenu, kao i samom obrascu putem kojega možete prijaviti pripreme za časove.

Učešćem na ovom takmičenju, podržavate i kampanju “Manje otpada”, promovišete cirkularnu ekonomiju i učestvujete u zajedničkoj, globalnoj borbi protiv zagađenja!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: