novo

Uprkos pandemiji za Janu Leovac i njenog nastavnika Gavra Terzića vrlo uspješna školska godina

Uprkos pandemiji, za Janu Leovac, učenicu VI razreda Škole za osnovno muzičko obrazovanje Pljevlja i za njenog nastavnika Terzić Gavra, ovo je bila vrlo uspješna školska godina.

Nakon što je u aprilu osvojila III nagradu na internacionalnom muzičkom festivalu „Primavera“ u Bijeljini, Jana je nastavila da ređa nagrade. Tokom maja mjeseca Jana je učestvovala na još tri međunarodna muzička festivala u disciplini Klavir solo (II kategorija) i postigla zapažene rezultate.

Na „Sirmium Music Fest“-u koji je održan 06.05-08.05.2021 u Sremskoj Mitrovici Jana je takođe osvojila III nagradu.

Nakon toga je učestvovala na festivalima „ULJUS“ u Smederevu i „Slobomir International Music Fest“-u u Bijeljini koji su održani online, i na oba takmičenja osvojila II nagradu.

Na festivalima na kojima smo učestvovali, učešće su uzeli takmičari iz preko 30 zemalja svijeta: Rusije, Izraela, Letonije, Sjedinjenih Američkih Država, Kine, Japana, Litvanije, Ukrajine, Portugala, Italije i drugih, kao i iz država regiona. S obzirom na tako jaku konkurenciju, Jana je dokazala da uz rad i trud može da se parira i takmičarima koji žive u sredinama u kojima klavir ima mnogo veću tradiciju nego što je to slučaj kod nas, i koji su pod mentorstvom svjetski priznatih muzičkih pedagoga – prenosi utiske Janin nastavnik Gavro Terzić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: