novo

Vlaović: Rubix festival doprinosi stvaranju unikatne i kvalitetne kulturne i turističke ponude države

Rubix festival predstavlja osvježenje i uvod u narednu fazu savremenih manifestacija u Crnoj Gori, spajajući tehnologiju i kreativnost, kazala je ministarka kulture i medija, Maša Vlaović, ističući doprinos tog događaja stvaranju unikatne i kvalitetne kulturne i turističke ponude države.

Ministarka je, na otvaranju prvog izdanja Rubix festivala u Porto Montenegru, ocijenila da taj događaj predstavlja višeslojno kulturno-umjetničko iskustvo koje će privući ljubitelje stvaralaštva, kako savremenog tako i tradicionalnog.

“Njegovi organizatori su pažljivo uskladili teatar, muzičko-scenske umjetnosti, likovna istraživanja i književni program, stvarajući jedinstvenu platformu koja generiše neponovljive senzacije za publiku.”

Ministarka je posebno istakla to što su najvažniji umjetnici današnjice prepoznali Crnu Goru kao scenu za svoja najaktuelnija istraživanja i kreacije, a Tivat kao umjetničku pozornicu i Porto Montenegro kao svjetsku adresu kulture i hedonizma.

“Ministarstvo kulture i medija podržava napore organizatora u stvaranju unikatne i kvalitetne kulturne i turističke ponude Crne Gore. Takođe, Ministarstvo prepoznaje Rubix festival kao značajnog partnera u doprinosu izgradnji publike i približavanju vrhunskih umjetničkih dostignuća mlađoj populaciji.”

Podsjetila je da je promocija kulture prioritet Ministarstva, te da su inovativni formati poput Rubix festivala važni za angažovanje mladih ljudi u umjetničkim postupcima savremenog stvaralaštva.

“Festival će zasigurno inspirisati brojne umjetnike, postati simbol kulturnog identiteta Crne Gore i doprinijeti pozicioniranju Tivta i Crne Gore na umjetničkoj mapi”, ocijenila je Vlaović.

Prema njenim riječima, čodrška organizatorima Rubix festivala odražava cilj Ministarstva kulture i medija u razvoju kreativnih industrija koje ovaj festival promoviše, čime, kako je istakla, postaje značajan datum u festivalskom kalendaru Crne Gore.

Ministarstvo kulture i medija je podržalo Rubix festival na konkursu za kulturno-umjetničko stvaralaštvo. Festival će trajati do 31. jula.

Na prvoj večeri festivala publika je imala priliku da uživa u predstavi “Paklena komedija” u izvedbi Džona Malkoviča sa orkestrom.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: