novo

Vlaović: Stvaramo uslove koji podstiču i osnažuju kreativni potencijal mladih u stvaranju održivog ambijenta

U ime obilježavanja Dana mladih a ponosni na naše mlade, pozivamo sve mlade stvaraoce da sve više razumiju, razvijaju i u svom stvaralaštvu primjenjuju zelene vještine, kako bismo zajedno ostvarili značajne promjene u našem društvu ostavljajući doprinos budućnosti i prosperitetu naše planete, a mlade novinare i novinarke da otvaraju teme koje će pomoći afirmaciji Zelene agande.

„Radimo na tome kako bi naša Crna Gora kroz Muzej savremene umjetnosti dobila objekat koji u svojim temeljima treba da postavi Zelenu agendu kao jedan od ključnih prioriteta koji će inspirisati i stvarati bolje uslove za rad i razmjenu mladih, a programskim konkursima koji su usmjereni ka mladima, dodatno podsticati osnaživati njihov kreativni potencijal“ poručila je ministarka kulture i medija Maša Vlaović.

Podsjeća da je po prvi put raspisan konkurs za djecu i mlade u vrijednosti od 100.000 eura. Međunarodni dan mladih obilježava se svake godine 12. avgusta, ustanovljen je od strane Ujedinjenih nacija, a ove godine se obilježava sa temom Zelene vještine za mlade.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: