novo

Zapažen nastup atletičara Rudara na otvorenom juniorskom dvoranskom prvenstvu Srbije

Na juniorskom dvoranskom državnom prvenstvu Srbije koje je proteklog vikjenda održano u Beogradu, atletičari Rudara ostvarili su zapažene rezultate. I pored činjenice da je Rudar nastupio sa najmlađim timom, bez posebnih priprema u dvorani, pokazalo se da atletičari Rudara ima čemu da se nadaju ove takmičarske sezone na otvorenom.

Ovo takmičanje jeste bilo otvoreno za sve iz regiona, ali atletičari koji nisu imali normu za juniorsku konkurenciju nisu mogli da se nađu na startu. Ispostavilo se da su puleni Budimira Jetrovića imali norme za čak pet disciplina. Takmičenje su, kada je u pitanju Rudara, otvorili Uroš Kotlaja Teodora Borović u trci na 60m. Iako su dosta mlađi od konkurencije, mlađi junior  i pionirka,  istrčali su lične rekorde, Teodora je trčala rezultat 8,45 dok je Uroš do cilja došao rezultatom 7,92.

Treba naglasiti da je ovo bio njihov prvi ovogodiošnji nastup u dvorani i da su pokazali da se radi o talentovanim takmičarima koji mogu mnogo bolje. Nakon dvije trke na 200m, Nemanja Džaković polako počinje da ulazi u formu u svojoj primarnoj disciplini 400m, a dobru sezonu nagovjestio je ličnim rekordom u dvorani. Ono šta je definitivno ostavilo najjači utisak svim takmičarima Rudara jeste štafeta 4x200m u sastavu: Ilija Ćuzović, Uroš Kotlaja, Stefan Džaković i Nemanja Džaković. Iako apsolutno najmlađa sa jednim juniorom, dobro se pokazala, a državni rekord u toj disciplini izmakao im je za manje od sekunde. Trener Jestrović naglasio je da ekipa već sad ima rezultat na nivou državnog rekorda međutim poklopilo se to da je sat prije starta štafete najstariji član Nemanja Džaković trčao 400m i da zbog toga na ovoj štafeti nije pružio maksimum.

Šteta je što zbog lakše povrede Ilija Ćuzović nije moga da nastupi u trci na 200 metara. Trener Jestrović uputio je veliku zahvalnost Opštini Pljevlja koja je omogućila atletičarima Rudara nastup i na ovom takmičenju

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: