novo

119. rođendan Gimnazije „Tanasija Pejatovića“

Pljevljima je danas nedostajao svečani program obilježavanja rođendana naše Gimnazije „Tanasije Pejatović“, koja danas proslavlja 119. rođendan. Svojim radom i generacijama talentovanih učenika predstavljaju ponos naše opštine, snagu trajanja i radost stalne mladosti. Ove godine u prvi razred upisan je 81 učenik.

Pored sadržajnog lista učenika „Gimnazijalac“ za ovogodišnji rođen dobili su renoviran košarkaški teren, u dvorištu Gimnazije.

Ministarstvo sporta i mladih finansiralo je projekat adaptacije vanjskog sportskog terena. Radovi su trajali u toku septembra 2020. godine.

Postavljena je veoma kvalitetna tartan podloga na čijoj se površini ne zadržava voda. Odlikuje se dobrom otpornošću na različite vremenske uslove i optimalnom apsorbcijom udaraca. Adaptirane su pokretne i betonske tribine i raščišćen okolni prostor. Znatno je unaprijeđena funkcionalnost cjelokupnog dvorišta, kao i estetska dimenzija zgrade Gimnazije. Vrijednost izvedenih radova je 30 000€.

Gimnazijsko dvorište odavno je mjesto gdje se sastaju mladi, treniraju košarku i druže se. Već nekoliko godina na ovom terenu održava se košarkaški turnir „Baci drogu u koš“ koji promoviše zdrave stilove života. Adaptacijom ovog prostora stvoreni su povoljniji uslovi za buduća sportska dešavanja i organizaciju različitih aktivnosti, navodi se na fejsbuk profilu Gimnazije.

Čekamo sa nestrpljenjem novi rođendan Gimnazije i druženje jer postoje dani koji se pamte a takav je svaki 18. Novembar. Srećno novo ljeto.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: