novo

Američke stipendije: TechGirls program

Cilj TechGirls programa je da osnaži i inspiriše djevojke širom svijeta da odaberu karijere u nekoj od STEM oblasti (nauka, tehnologija, inženjerstvo i matematika). Program je namijenjen djevojkama zainteresovanim za navedene oblasti koje će imati od 15 do 17 godina (deveti razred osnovne škole, prvi i drugi razred srednje škole) na početku programa, 13. jula 2024. TechGirls će povezati više od 100 izabranih učesnica širom svijeta sa njihovim američkim vršnjakinjama tokom dinamičnog četvoronedjeljenog programa u Sjedinjenim Državama i mentorske podrške prije i poslije razmjene. Program u potpunosti finansira Vlada Sjedinjenih Američkih Država, a sprovodi organizacija Legacy International.

Zainteresovane djevojke mogu pronaći sve informacije o programu na: https://techgirlsglobal.org/ i aplicirati isključivo on-line putem linka: https://legacyintlleaders.org/Account/Login?branding=tg. Za instrukcije kako aplicirati, posjetite https://techgirlsglobal.org/instructions/ .

Za pitanja, treba kontaktirati direktno TechGirls programski tim na: https://techgirlsglobal.org/contact-us/ ili pisati na techgirlsmontenegro@gmail.com.

Ovo je kratki video o programu:https://youtu.be/Q_n4b4p4WX8.

Rok za podnošenje prijava je 8. decembar 2023, ali se zainteresovane kandidatkinje ohrabruju da se prijave ranije, kako bi izbjegle bilo kakve tehničke poteškoće u poslednjem trenutku.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: