novo

Kovačević potpisao ugovore sa sportskim klubovima: Finansijsku podršku sportu uvećali smo 90%

Predsjednik Opštine Pljevlja Rajko Kovačević potpisao je danas ugovore sa predstavnicima sportskih klubova koji su od Opštine dobili finansijska sredstva po osnovu Konkursa o sufinansiranju rada sportskih organizacija za 2022. godinu.

Ove godine je lokalnim budžetom za podršku sportskim organizacijama opredijeljeno 343.600 eura, od čega za klubove 342.000, a za sportsko rekreativna društve 1.600 eura.

„Ove godine nastavljamo podršku sportskim organizacijama iz Pljevalja da nesmetano obavljaju trenažni i takmičarski proces, ali i obezbijede svojim članovima adekvatnu sportsku opremu, prevoz i ostale troškove koje takmičenja iziskuju. Za unapređenje sporta i podršku sportskim organizacijama Opština Pljevlja je u 2022. godini izdvojila preko 700.000 eura, što je za oko 300.000 eura više u odnosu na 2014. godinu. Naš ukupan budžet za transfere sportskim klubovima povećavan je kontinuirano i trenutno iznosi 400.000 eura što je uvećanje za oko 90% u odnosu na 2014. godinu“ kazao je Kovačević.

Opština Pljevlja redovno izmiruje svoje obaveze prema sportistima i sportskim organizacijama, kako kroz sportske stipendije, tako i kroz premije za sportske rezultate. Takođe, u proteklom periodu lokalne finansije su veliki dio sredstava usmjerile na izgradnju i rekonstrukciju svih sportskih terena sa teritorije grada.

„Takav trend nastavljamo i cilj nam je da svako naselje i seoska mjesna zajednica u Pljevljima dobije odgovarajuću sportsku zonu, kako adaptacijom starih, tako i izgradnjom novih sportskih terena“, zaključio je Kovačević.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: