novo

Nemanji Džakoviću specijalno priznanje od ASCG

Nakon uspješne sezone, možda i najbolje u istoriji kluba, atletičari i treber Rudara na kraju godine dobili su više nego zaslužena priznanja. Nakon što je Budimir Jestrović proglašen za najboljeg trenera Pljevlja u prošloj godini i Stefan Džaković za najperspektivnijeg sportistu Pljevlja za 2023.godinu, od strane Atletskog saveza Crne Gore za ostvarene rezultate u 2023. godini nagrađen je Pljevljak Nemanja Džaković.

Kroz cijelu sezonu Džaković je bio konstantan na takmičenjima u Crnoj Gori i šire tako da priznanje nije dolazilo u pitanje poslije titule seniorskog prvaka države. Podatak o tome koji govori da je prvi Pljevljak koji je nastupio na Evropskim Olimpijskim igrama govori o tome da jednog dana Rudar može očekivati takmičara koji će biti konstantan član reprezentacije, a opštini da malo više obrati na atletičare i njihove rezultate jer iza Nemanje stoje mnogi mladi takmičari koji nadolaze, tako da se na sledećem izdanju Ekipnog prvenstva Evrope očekuje da u reprezentaciji bude više od četiri Pljevljaka.
Na samom početku vidjelo se da će ovo biti uspješna sezona za Nemanju, na seniorskom takmičenju “Atletski trofej Crne Gore” uspio je da dođe do svoje prve seniorske zlatne medalje. A kako je sezona odmicala pobjede su se nizale pa je odlazak na treće izdanje Evropskih igara u Krakovu bio očekivan. U Poljskom gradu Džaković je nastupio na prvoj ikada mix štafeti 4x400m u crnogorskoj istoriji.
Nakon takmičenja u Krakovu, Džaković iako mlad takmičar vratio se iskusniji pa tako osvojio prvu titulu ekipnog seniorskog prvaka u Baru. Sjutradan za svoju kategoriju Džaković iako je pobjedio u dvije trke nije uspio da osvoji ekipni pehar u Pljevljima, pa je tako Mornar iz Bara sasvim zasluženo trijumfovao, a Rudaru je pripalo drugo mjesto u državi.
Na 58. Izdanju MOSI igara Džaković je nastupio za svoja Pljevlja, i gradu donio dvije medalje. Najprije u trci na 400m koja je bila na samom početku neizvjesna za gledati Džaković je osvojio drugo mjesto i ličnim rekordom došao do svoje prve medalje na MOSI igrama. Sjutradan sljedila je trka štafeta 4x100m gdje su za ekipu Pljevalja nastupili: Emir Ćatović, Bogdan Borivić, Ilija Ćuzović i Nemanja Džaković. Ova štafeta je trijumfalno završila učešće na MOSI i tako gradu donjela zlatnu medalju i dodatne bodove u generalnom plasmanu.
Na seniorskom pojedinačnom prvenstvu Džaković se okitio sa četiri medalje, tri zlatne i jednom bronzanom. Zlatne medalje bile su u disciplinama: 400m štafetama 4×100 i 4x400m, dok je bronzana medalja ovojena u disciplini 200m. Na ovom prvenstvu opet apsolutno je dominirao Rudar a 17. zlatnih medalja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: