novo

PREDAVANJE O ZNAČAJU ŠKOLSKE BIBLIOTEKE

У оквиру обиљежавања Дана школе, у просторијама школске библиотеке и читаонице, одржано је предавање проф. Јелене Дробњак на тему ,,Значај школске библиотеке у образовном процесу средњих стручних школа“.

Своје излагање проф. Дробњак је започела кратким освртом на историју настанка библиотека. Њено предавање омогућило је присутној публици кратак излет од најстаријих библиотека древних народа, па их преко Карејског типика Светог Саве, довело до библиотеке Средње стручне школе Пљевља. Било је ријечи о њеном настанку, али и значају који је имала од 1977. године, када је основана, до данас. Присутна публика је добила информације о увећаном библиотечком фонду током 2021. и 2022. године, који је омогућен донацијама Исламске заједнице из Пријепоља, Српског националног савјета из Подгорице и Института за српску културу из Никшића.

На крају предавања публици су се представили најмлађи чланови школске библиотеке, учесници драмске секције у школи, који су успјели да својим драмским приказом пјесничке збирке Десанке Максимовић „Тражим помиловање“ ову и бројне друге књиге учине блискима публици и покажу коликав значај има писана ријеч у развоју ђачке креативности.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: