novo

U Pljevljima u nedelju Memorijal „Nikola Asanović

Nakon nadmetanja u Kotoru i na Njegušima najbolji automobilisti Crne Gore svoju treću trku šampionata na brdskim stazama voziće u nedjelju u Pljevljiama na stazi Dajevića Han-Rudnica. Ta staza od ove sezone nosi naziv po tragično stradalom velikom sportisti, višestrukom šampionu CEZ-a i Crne Gore Nikoli Asanoviću, koji je prošle godine branio boje pljevaljskog AMSK AP Sport.

Organizatori međunarodnog Memorijala „Nikola Asanović“ su pljevljski klub i Auto i karting savez Crne Gore, a pokrovitelj poslije više od decenije nije Opština Pljevlja.

„Kao dugogodišnji uspješni organizatori sve smo preduzeli da i ovog puta budemo dobri domaćini i da sve učesnike takmičenja dočekaju maksimalni uslovi za vožnju. Poznato je da je naša trka već godinama u regionu prepoznata po odličnoj organizaciji i po pratećoj infrastrukturi koja prednjači ne samo u Crnoj Gori. Očekujemo interesantno nadmetanje, a to potkrepljuje i činjenica da se prijavilo 60 sportskih vozača iz svih crnogorskih klubova i regiona. Naše planove nije poremetila ni činjenica što je naknadno u ovom terminu zakazana i trka u Cazinu. Pljevaljska trka je uvijek pravi izazov za najveće sportske vozače i ljubitelje automobilizma“, ističe Miki Plakalo, direktor trke i predsjednik AMSK AP Sport.

Veoma zanimljivo je u tekućem šampionatu Crne Gore na brdskim stazama. Kotorski vozači su godinama bili neprekosnoveni, ali u ovoj sezoni na najviši plsman u ekipnoj konkurenciji računaju i takmičari kluba Podi iz Herceg Novoga i AP Sporta, koji su na prethodnoj trci na Njegušima zauzeli prvo, odnosno treče mjesto sa istim brojem bodova.

Na startu će se pojaviti Jovan Perunović (Lovćen Rejsing) i Filip Kunčer (Podgorica rejsing), koji su na poseban način obilježili prve dvije trke tekućeg prvenstva. Kunčer je imao peh proteklog vikenda na Tari, ali njegova Alfa biće spremna za Pljevlja. Sa Perunovćem je situacija drugačija, jer neće voziti Hondu sa kojom je trijumfopvao dva puta, već „najbržu Fiću u državi“, koju je uz pomoć sponzora kupio od veterana Tihomira Ačimića. Tako da će biti interesantan duel klupskih drugova Luke Špadijera i Perunovića u klasi E-1 1200 moto u kojoj nažalost neće biti Nenada Banićevića koji nije uspio da pripremi Pola svog oca gorskog cara Željka Bata Banićevića.

Veteran Tiho Aćimić voziće prototip „Global“ i pokušati da trijumfuje u generalnom plasmanu i u kategoriji dva.

Ipak Kotorani ne žele da prepuste primat i najavljuju borbu za prvo mjesto. Milan Jakšić se vratio iz Italije sa servisa svoje Honde, a u klasi 2000 N voziće i njegov kluski drug višestruki šampion Goran Vučković. Svoju Hondu voziće naravno Nemanja Dona Kašćelan, koji juri Dijamantsku kacigu u ovoj sezoni. Iz kotorskog kluba stiže najava da će prvi put u ovoj sezoni startovati i aktuelni šampion Evrope Vasilije Jakšić, koji će voziti pripremljeni Pežo 306 svog mentora nekadašnjeg trofejnog prvaka CEZ-a Dejana Bulatovića.

Petak je bio rezervisan za tehnički pregled i verifikaciju takmičara, danas će se voziti dva treninga (prvi počinje u 11), a nedjeljnu trku svečano će otvoriti Dušan Janjušević u ime generalnog sponzora Rudnika uglja u 10 sati i 45 minuta. I nedjeljni program obuhvata dvije vožnje a prva će startovati u 11 sati. Svi učesnici dobiće poklon Turističke organizacije Pljevalja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: