UČENICI GIMNAZIJE OSVOJILI 1. MJESTO na Međunarodnom video konkursu UNESCO-ve mreže pridruženih škola

Komisija za UNESCO Ruske Federacije i Autonomni okrug Hanti-Mansijska – Jugra su objavili Međunarodni umjetnički konkurs “Rječni basen Ob – Irtiš: “Mladi izučavaju i vode brigu o prirodnom i kulturnom naslijeđu u regionima svjetskih velikih rijeka”.

Pravo na učešće imali su učenici UNESCO-ve mreže pridruženih škola (školski timovi i pojedinici) uzrasta od 14 do 18 godina.

Cilj konkursa je angažovanje učenika UNESCO-ve mreže u rješenjima za očuvanje prirodnog i kulturnog naslijeđa kroz okvir međunarodne i međuregionalne saradnje.

Učenici Gimnazije “Tanasije Pejatović“ učestvovali su u sve tri nominacije u formi videa:

1. Volonterski rad u oblasti očuvanja životne sredine (Debeljević Todor)

2. Projekat o zaštiti prirode (Minić Jakša, Đoković Obrad i Tanjević Ognjen)

3. Međunarodna saradnja u implementaciji ekoloških projekata (Jelovac Marko, Andrea Gačević, Anastasija Marić).

Radove je ocjenjivala komisija sastavljena od predstavnika Ruske nacionalne komisije za UNESCO, izvršnog odbora vlasti Autonomnog okruga Hantij Mansijsk-Jugra i medijske zajednice Autonomnog okruga Hantij Mansijsk-Jugra.

Izuzetan uspjeh je postigla grupa učenika u sastavu Marko Jelovac, Andrea Gačević i Anastasija Marić, koji su sa svojim video radom u velikoj konkurenciji osvojili 1. mjesto.

Pobjednici su birani na osnovu kriterijuma kao što su: sadržaj informacija, dubina, originalnost predstavljanja, praktična vrijednost, stoga su učenici pobjedničkog videa pozvani na video sastanak sa guvernerom Autonomnog okruga Hanti-Mansijska-Jugra, na kom su govorili o svom projektu.

Sastanak je bio 20. decembra u 10h po Moskovskom vremenu. Mentori učenicima za ovaj rad su bile profesorice: Nataša Cmiljanić, Tanja Dragašević i Vesna Kastratović.

Prvoplasirani rad je nagrađen pobjedničkom diplomom.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: