novo

UCG: Sjutra konkurs za drugi upisni rok

Konkurs za upis studenata u prvu godinu osnovnih studija Univerziteta Grne Gore (UCG) za studijsku 2023/24. godinu, u drugom roku, biće objavljen u subotu, 15. jula 2023, najavljeno je danas na sjednici Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore, kojom je predsjedavala prof. dr Rajka Glušica.

Konkurs će biti objavljen na zvaničnom sajtu UCG (www.ucg.ac.me) i u dnevnim novinama koje izlaze u Crnoj Gori.

U tekstu konkursa biće objavljen broj preostalih mjesta na studijskim programima Univerziteta Crne Gore, na kojima se danas završava upisna procedura kandidata koji su se prijavili u prvom roku.

U skladu sa programom Ministarstva prosvjete, Univerzitet Crne Gore će, i u drugom roku, organizovati elektronsko prijavljivanje na predmetni konkurs. Izuzetno, ukoliko prijavu nije moguće podnijeti elektronskim putem, kandidati podnose prijavu neposredno, preko studentske službe organizacione jedinice.

Tekstom konkursa biće definisani datumi prijavljivanja početkom sljedeće sedmice.

Kada je riječ o studentskim pitanjima, danas je utvrđen i predlog broja od 1.466 mjesta za upis na postdiplomske specijalističke studije Univerziteta Crne Gore za studijsku 2023/24. godinu. Takođe, za samofinansirajući program na Ekonomskom fakultetu Biznis i ekonomija, na engleskom jeziku, odobreno je plaćanje školarine u četiri rate, u studijskoj 2023/24, a na predlog Vijeća Ekonomskog fakulteta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: