novo

50 godina od osnivanja OŠ „Salko Aljković“

Iako značajan jubilej OŠ „Salko Aljković“ – pet decenija postojanja, zbog mjera i predostrožnosti pandemije korona virusa proslavljen je juče skromno u holu škole. Na svečanosti je pripremljen prigodan recital, u penziju su ispraćeni Faik Muhović, Milena Džuver i Ljubinko-Ljupko Laković i dodijeljene nagrada učenicima i mentorima koji su osvojili zapažene rezultate na državnom i međunarodnom nivou.

Po riječima Veselina Rondovića, direktora OŠ „Salko Aljković“, ova škola je od davne 1971. godine, od kada je počela rad, organizovala brojne proslave i svečanosti.

Na svim tim svečanostima koje su radili učenici i nastavnici mogla se vidjeti raznovrsnost ideja, kreativnost, maštovitost, kompetenost. Nažalost, ove godine zbog pandemije i promijenjenog načina rada, nismo bili u mogućnosti da to uradimo na taj način. Promijenili smo pristup, okrenuli se ka drugim kompetencijama i mnogo toga što smo odradili prezentovali preko fejsbuka i sajta škole. Danas slavimo pet decenija škole. U njenom višedecenisjkom postojanju kroz proces obrazovno-vaspitnog rada prošao je veliki broj učenika, a mnogi od njih su postali značajna imena u oblasti nauke, politike, kulture, sporta… – istakao je Rondović i dodao da se nada da će i buduće generacije nastaviti utabanim stazama uspjeha učenika ove škole.

Biljana Tomanović, predsjednica Školskog odbora, podsjetila da je ova škola osnovana 9. jula 1971. godine kao Treća osnovna škola.

Prva generacija upisana 1971/72 godine okupila je 1.320 učenika raspoređenih u 41 odjeljenje. Pod imenom Treća osnovna radila je do 1974. godine kada je dobila naziv OŠ „Salko Aljković“. Kao školska godina sa najvećim brojem učenika bilježi se 1995/96 godina kada je školu pohađalo 1.497, a najmanje ove školske godine 719 učenika.

Nakon svečanog dijela programa prikazan je zanimljiv flm o istorijatu škole, brojnim manifestacija, uspjesima i nagradama učenika ove škole, čestitkama za jubilej bivših učenika, nastavnika… koji je pripremila profesorica razredne nastave Tijana Laković.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: