novo

Povodom Dana Podgorice: 20 od 27 nagrađenih studenti UCG

U okviru proslave 19. decembra Dana Podgorice, upriličena je i svečanost povodom dodjele Studentske nagrade za 2023. godinu.

Žiri za dodjelu Studentske nagrade Glavnog grada – Podgorice za 2023. godinu koji je bio u sastavu predsjednik Veselin Mićanović i članovi: Edin JašarovićNataša RaičevićAndrej VukčevićNeda VuksanovićNikoleta ĐukanovićMilica Kovač OrlandićMarija JankovićDarko LacmanovićMilica Žižić i Jelena Radović proglasili su 27 najboljih studenata od čega su njih 20 studenti Univerziteta Crne Gore.

U ime nagrađenih studenata prisutnima se obratila Sofija Kirsanov, studentkinja Fakulteta političkih nauka Univerziteta Crne Gore i naglasila da ne postoji veće priznanje za akademski uspjeh od nagrade koja se uručuje na Dan oslobođenja.

„Ovaj svijetli datum nas obavezuje da, mi, prvi među jednakima, kroz umnožavanje, širenje i primjenu svoga znanja nastavimo borbu hrabrih boraca i borkinja Prve Bokeljske Narodno-oslobodilačke udarne brigade, Devete crnogorske brigade, Lovćenskog i Zetskog odreda. Borbu za slobodu, solidarnost, jednakost, prosperitet, modernizaciju i emancipaciju, antifašizam i bratstvo i jedinstvo, zdravo, napredno i plemenito društvo“, kazala je najbolja studentkinja Podgorice.

Dobitnici Studentske nagrade Podgorice za 2023. godinu sa Univerziteta Crne Gore su:

Danijela Fatić studentkinja Ekonomskog fakulteta; Jovana VeljovićJelena Ćuković i Milica Komnenović studentkinje Medicinskog fakulteta; Vuk Slavić student Elektrotehničkog fakulteta; Vučić Filipović i Jovan Dabović studenti Pravnog fakulteta; Maja Jeremić studentkinja Biotehničkog fakulteta; Sofija Kirsanov studentkinja Fakulteta političkih nauka; Sara Lukovac studentkinja Metalurško-tehnološkog fakulteta; Danijela Popović studentkinja Prirodno-matematičkog fakulteta; Marko Đurić student Arhitektonskog fakulteta; Ana NovakovićJasmina Lucević  i Marko Ivanović studenti Fakulteta likovnih umjetnosti na Cetinju; Sara Jovanović studentkinja Filozofskog fakulteta u Nikšiću; Sergej Pavlović student Fakulteta dramskih umjetnosti na Cetinju; Nataša Petrović studentkinja Fakulteta za turizam i hotelijerstvo u Kotoru; Ksenija Lukić studentkinja Muzičke akademije na Cetinju; Ljiljana Radunović studentkinja Filološkog fakulteta u Nikšiću.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: