novo

Uspeh učenica Srednje stručne škole Pljevlja na takmičenju za najboljeg mladog ekoreportera

Srednja stručna škola Pljevlja ponosno objavljuje da su njihove učenice postigle zapažen uspjeh na prestižnom nacionalnom takmičenju za najboljeg mladog ekoreportera, održanom 20. aprila 2024. godine, na Dan planete Zemlje, u prostorijama Zavoda za školstvo Crne Gore.

Na takmičenju, koje je organizovala nevladina organizacija „EKO“, učestvovalo je ukupno 38 škola iz 14 crnogorskih gradova, uključujući 12 srednjih i 26 osnovnih škola. Među 280 učesnika, učenice II 3 odeljenja Srednje stručne škole: Marija Bajčeta, Marija Gluščević i Dunja Đaković, uspele su se probiti u uži krug finalista.

Marija Bajčeta i Marija Gluščević osvojile su treće mesto u različitim kategorijama, dok je rad Dunje Đaković posebno pohvaljen od strane žirija. Ovaj uspeh još više dobija na značaju s obzirom na to da su ih vodile iskusne mentorice, profesorice Adisa Malagić, Erna Kolić, Ljiljana Ranevski i Snežana Grujičić.

Škola se zahvaljuje i daje čestitke učenicama na ovom izvanrednom postignuću, koje potvrđuje njihovu posvećenost i angažovanost u oblasti ekologije i zaštite okoline. Ovo takmičenje predstavlja priliku za mlade da se izraze i da doprinesu očuvanju naše planete, a uspjeh naših učenica dokaz je da se rad i trud uvijek isplate.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: